Medewerkers in dit nummer
J. de Kadt, geboren 1897, begon zijn politiek optreden als lid van de Communistische Partij, die hij in 1924 verliet. In 1929 werd hij lid van de SDAP, waaruit hij in 1933 met de toenmalige ‘linkervleugel’ werd geroyeerd, wat leidde tot de vorming van de ‘Onafhankelijke Socialistische Partij’. De oorlogstijd bracht hem in het toenmalig Nederlands-Indië en in de Japanse gevangenkampen. Terug in Nederland in 1946 werd hij lid van de PvdA. Van 1948-1963 was hij voor die partij lid van de Tweede Kamer. Hij publiceerde o.m.: Uit mijn communistentijd (memoires deel I), Ketterse Kanttekeningen (essays), Beweringen en Bewijzen (essays).
C. Buddingh’, geboren 1918 te Dordrecht, Werkzaam als schrijver. Zijn laatste publicaties zijn de dichtbundels ‘Deze kant boven en 128 vel schrijfpapier (in samenwerking met K. Schippers), de roman Misbruik wordt gestraft en Een pakje per dag. Voorjaar 1968 verschijnt zijn bestarium Wil het bezoek afscheid nemen’.
Judith Herzberg, geboren 1934, huisvrouw. Publiceerde de bundel Zeepost. Binnenkort verschijnt een nieuwe bundel Beemdgras. Verder publiceerde zij o.m. in: Hollands Maandblad, De Gids, Barbarber, Tirade en Poetry.
F. Schamhardt, geboren 1920 te Amsterdam, bezocht H.B.S. en Zeevaartschool. Gevaren als stuurman en kapitein op de tankvaart tot 1961. Thans boekverkoper te Lekkerkerk. Hij verzorgde de uitgave van de Brieven van W. Walraven en schreef voor deze uitgave een biografische schets. Hij is thans bezig met de voorbereiding van een uitgebreide keuze uit het journalistieke en creatieve werk van Walraven dat in het najaar zal verschij nen.
A.J. Korteweg, geboren in 1944 te Zevenbergen, studeert sedert 1963 letteren te Leiden.
H. Drion, geboren 1917 te Den Haag. Na de oorlog een jaar in Havard Law School (1946-1947). 1948-1955 juridische dienst K.L.M. 1955-1958 hoogleraar burgelijken handelsrecht aan de Economische Hogeschool te Rotterdam. Sinds 1958 hoogleraar burgelijk recht in Leiden.
Lodewijk-Henri Wiener, geboren in 1945 te Amsterdam, studeert Engels. Publiceerde Seizoenarbeid (verhalen), Zwarte Vrijdag (roman). Het eerste boek is door de justitie verboden. He tweede boek nog niet.
(Door een misverstand heeft in de vorige aflevering – zoals vele lezerzullen hebben ontdekt – het daar aangestipte gedicht van Vasalis titel ‘Het Ezeltje’ gekregen. Dit moet natuurlijk zijn: Fanfare-Corps.’)